Rozvoj studentů: Geis propojuje teorii a praxi

Rozvoj studentů: Geis propojuje teorii a praxi

Co víte o logistice? Myslíte si, že je to přesun zboží z bodu A do bodu B? Máte pravdu, ale zároveň ji nemáte. Samotný přesun zboží totiž představuje jen část tohoto oboru. O tom, čím dalším se logistika zabývá, pojednávala přednáška, při níž projektový manažer Geis Jan Jadrníček předával své zkušenosti z oblasti skladové logistiky studentům Fakulty podnikohospodářské (FPH) VŠE v Praze.

Logistická firma Geis spolupracuje a podporuje vzdělávání studentů dlouhodobě. I z toho důvodu využila další příležitost, jak pomoci studentům obor lépe poznat, a to po praktické stránce.

Jelikož Geis poskytuje logistické služby již mnoho desetiletí, je jasné, že umí předat skutečnou realitu z praxe. Informace o skladech a požadavcích na ně, jejich zařízení a softwarových systémech, regálových řešeních, manipulační technice, a hlavně reálné případové studie s ukázkou praktického řešení požadavků klientů poslouchalo téměř 200 studentů magisterského studia fakulty podnikohospodářské (FPH). Přednášející Jan Jadrníček, který má v Geis na starosti logistické projekty napříč republikou, byl spokojen: „Přestože nejsem zvyklý přednášet pro tak velké publikum, byl jsem velmi potěšen, když jsem viděl zájem studentů. Odcházel jsem s pocitem, že to mělo smysl a rád se vrátím.“ O tom, že zkušenosti z praxe studenty zaujaly, svědčilo množství dotazů.

Vedoucí katedry logistiky Vysoké školy ekonomické v Praze doc. JUDr. Ing. Radek Novák, CSc. oslovil společnost Geis s návrhem hlubšího propojení teorie a praxe. „Jsme rádi, když mezi naše studenty chodí odborníci z logistické praxe od našich partnerů. Podle nás je to nejefektivnější cesta, jak studentům objasnit konkrétní odbornou problematiku a zároveň některé z nich pro logistickou praxi získat. V neposlední řadě ale jde o to, aby doslova každý z absolventů naší fakulty měl alespoň základní znalosti a praktický přehled o logistické problematice, a tak pochopil, že bez logistiky prostě existovat ani podnikat nejde. S firmou Geis osobně spolupracuji již asi čtvrt století. Proto jsem byl rád, že se Geis před několika lety stal také firemním partnerem naší katedry,“ řekl Radek Novák.

Geis je smluvním partnerem katedry logistiky FPH VŠE v Praze již řadu let. Toto partnerství se vedle finanční podpory katedry soustředí především na odbornou spolupráci. Jedná se zejména o kooperaci se studenty při psaní bakalářských a diplomových prací na odborná logistická témata zadávaná přímo Geis. Firma také dodává studijní materiály, které jsou ve výuce v rámci katedry logistiky běžně využívány. V neposlední řadě jde o již zmíněné odborné vstupy do výuky. Jednatel Geis CZ Daniel Knaisl k tomu říká: „Podpora studentů a jejich rozvoj je naprosto zásadní pro další vývoj a kultivaci celého oboru. Studenty a jejich potenciál rozvíjíme v celém našem CEE regionu dlouhodobě a rozhodně v tom budeme pokračovat. V dnešní turbulentní době je třeba posouvat se v podstatě denně o krůček dál. A právě mladí lidé přinášejí obvykle nejvíc inovací a mají schopnost nahlížet na daný problém nebo oblast úplně jinýma očima. A my je v tom rozhodně chceme podpořit a podporovat budeme i nadále.“

Zdroj informací

Geis CZ s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

23. listopadu 2022



Page generated in 1.2629 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál