Chemie není nuda – přesvědčí vás o tom nově spuštěná webová aplikace

Chemie není nuda – přesvědčí vás o tom nově spuštěná webová aplikace

Přední světová chemická společnost BASF spouští bezplatnou online webovou aplikaci „Chemie bez laboratoře“, prostřednictvím které se žáci základních a středních škol z České republiky budou moci učit chemii interaktivně, díky bezpečným a zábavným experimentům v domácích podmínkách. Herní prvky změní učení chemie v zážitek.

Navrhované experimenty jsou bezpečné, snadno srozumitelné, realizovatelné a prezentované v moderním designu vhodném pro mládež. Rychlé přechody mezi moduly stimulují paměť studentů a intenzivně vštěpují učební osnovy. Každá ze čtyř úrovní končí znalostním kvízem. Po úspěšném absolvování celého kurzu obdrží studenti certifikát. Výuková platforma je optimalizována pro stolní i mobilní zařízení a je přístupná prostřednictvím webových stránek labfreechemistry.com.

"Doufám, že tato hravá platforma podpoří vzdělávání mladých lidí ve vědeckých disciplínách. Protože podporujeme myšlenku, že vzdělání a znalosti by měly být dostupné všem, Chemie bez laboratoře je zcela zdarma," zdůraznil Boris Gaspar, jednatel společnosti BASF spol.

Tento projekt je součástí vědeckého programu Chemgeneration společnosti BASF, který vzdělává studenty základních a středních škol prostřednictvím interaktivních prezentací s experimenty souvisejícími s koncepty udržitelnosti a cirkulární ekonomiky.

Stejně jako v předchozích letech je program k dispozici v Rakousku, Bulharsku, České republice, Chorvatsku, Řecku, Maďarsku, Rumunsku, Srbsku, Slovensku a Slovinsku a obsah je prezentován v 11 místních jazycích a angličtině.

Společnost BASF poskytuje interaktivní způsob vědeckého vzdělávání od roku 2011, a to i ve spolupráci s předními vzdělávacími institucemi a univerzitami, a během pandemie Covid-19 byl program převeden do digitálního formátu.

"Věřím, že aplikace Chemie bez laboratoře zaujme mnoho studentů právě svým konceptem, obsahem, designem a svou komplexností prospěje i učitelům. V této aplikaci rekapitulujeme vše, co jsme za 10 let existence vzdělávacího programu Chemgeneration vytvořili," dodal Boris Gaspar.

Zdroj informací

BASF spol. s.r.o. a NejBusiness.cz

Datum

29. listopadu 2022



Page generated in 1.2165 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál