Jihomoravské školy se otevřou veřejnosti už v sobotu

Jihomoravské školy se otevřou veřejnosti už v sobotu

Jihomoravské střední školy se v sobotu 13. ledna 2024 otevřenou veřejnosti v rámci celokrajského dne otevřených dveří. Tato iniciativa poskytne příležitost budoucím studentům prozkoumat atmosféru a prostředí středoškolských zařízení přímo na místě.

Návštěva dne otevřených dveří má mnoho výhod pro uchazeče o studium na středních školách. Možnost osobního nahlédnutí do prostředí školy umožňuje získat lepší povědomí o vzdělávacím programu, učebních metodách, nabízených aktivitách a také se seznámit s pedagogy a studenty. Tento osobní kontakt může podpořit informované rozhodnutí týkající se budoucího vzdělávacího směru.

„Den otevřených dveří je skvělou příležitostí pro zájemce o středoškolské vzdělání, aby si vytvořili lepší představu o tom, kde by se chtěli dále vzdělávat. Přímý kontakt s učiteli, prohlídka školních prostor a diskuse s nynějšími studenty mohou výrazně usnadnit rozhodování,“ vysvětluje Karel Jurka, radní pro školství Jihomoravského kraje.

Většina škol bude otevřena v rozmezí od 8:00 do 17:00 hodin. Je však důležité, aby zájemci před samotnou návštěvou zjistili informace o zapojení na webu jednotlivých škol, neboť mohou nastat individuální změny v otevíracích hodinách nebo programu.

Celokrajský den otevřených dveří na středních školách se koná poprvé. Jedná se o aktivitu v rámci nového systému podpory kariérového rozhodování žáků, který je provázán s Veletrhy středních škol - Tak kam v Brně a okresních městech.
„Prvním rokem proběhla úspěšná kampaň “nevim kam”, na kterou nyní komunikačně navazujeme a připravujeme další kroky. 
Uskutečnily se veletrhy s návštěvností v řádů tisíců lidí a teď chceme uchazeče dostat přímo do škol. Následovat pak bude opětovně marketingová kampaň, ve které klademe důraz na boření mýtů o oborové nabídce, a vysvětlování nového systému přihlášek, které zavedlo ministerstvo školství,” dodal Jurka.

Zdroj informací

Jihomoravský kraj a Mládež.cz
Foto: Fox, Pexels.com

Datum

10. ledna 2024



Page generated in 1.248 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál