Nadační fond Cesta ke vzdělání vyhlašuje granty v programu Cesta ke vzdělání 2024

Nadační fond Cesta ke vzdělání vyhlašuje granty v programu Cesta ke vzdělání 2024

Nadační fond Cesta ke vzdělání již pošestnácté podpoří projekty pražských škol a jejich žáků. Grantový program „Cesta ke vzdělání 2024“ je zaměřen na podporu účasti nadaných studentů pražských středních škol, vyšších odborných škol a konzervatoří na zahraničních pobytech, konferencích, stážích, soutěžích, dále pak také na usnadňování vzdělávání pražských žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami.

Každoročně se nadační fond Cesta ke vzdělání snaží poskytnout podporu nejen žákům, ale i pedagogům středních škol, vyšších odborných škol a konzervatoří. Pokud mají být učitelé nejen schopní, ale ve své práci i nadšení, je zapotřebí jim umožnit, aby se neustále učili a rozvíjeli.

Nejlepší způsob, jak toho dosáhnout, je umožnit jim účast na vzdělávacích pobytech, kde se setkají s jinými pedagogy, poznají nové kultury a objeví nové možnosti. Takové zkušenosti jim obohatí nejen jejich profesní život, ale i jejich osobní růst. Vzdělávání pedagogů v zahraničí je investicí do budoucnosti našich dětí a naší společnosti.

Podpora talentovaných studentů

Již 16. rokem podporuje nadační fond Cesta ke vzdělání talentované studenty a pedagogy v jejich rozvoji nad rámec školních osnov. Jsem nesmírně potěšen zájmem, který o nadační fond každý rok je.
Ač bych si to velmi přál, není možné vyhovět všem žádostem, ovšem jsem přesvědčen, že podporujeme opravdu smysluplné projekty, které otevírají bránu do světa našim žákům,“
říká Jiří Růžička, předseda správní rady nadačního fondu Cesta ke vzdělání.

O příspěvek je možné žádat v termínu od 5. února do 15. března 2024 na akce, které se uskuteční do konce roku 2024. O příspěvky mohou žádat studenti pražských středních škol, vyšších odborných škol a konzervatoří, dále pak také pedagogové či školy samotné. V případě nezletilých žáků může o příspěvek zažádat zákonný zástupce žáka.

Podrobnosti naleznete na webových stránkách cestakevzdelani.praha.eu.

Zdroj informací

Hlavní město Praha a Mládež.cz
Foto: George Dolgikh, Pexels.com

Datum

7. února 2024



Page generated in 1.358 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál