Revolut překonává hranici 2 mil. mladých zákazníků po celém světě

Revolut překonává hranici 2 mil. mladých zákazníků po celém světě

Revolut, globální superaplikace s více než 40 miliony zákazníků po celém světě, oznámila, že aplikace <18 pro mládež ve věku 6–17 let má nyní více než 2 miliony mladých zákazníků po celém světě – po zahrnutí opatrovníků poskočila tato hranice až na celkových 3,5 milionu.
Za poslední rok v České republice vzrostl celkový počet zákazníků aplikace Revolut <18, včetně dětí a jejich opatrovníků, o 67 %*.

Verze Revolutu vytvořená speciálně pro Gen-Z a další mladé generace, aplikace <18 pomáhá mladým lidem spravovat své finance způsoby, které jim vyhovují – a zároveň poskytuje vhodné ovládací prvky, které rodičům a opatrovníkům zajišťují kontrolu a klid.
V souladu se svým růstem vylepšuje Revolut svou aplikaci <18 o nový vzhled a funkce. Patří mezi ně Analýzy, které posílí finanční gramotnost prostřednictvím analýzy rozpočtu a výdajů, a Tapety, které pomohou dětem vyjádřit svůj vlastní styl a fantazii.

Revolut také zpřístupňuje funkce jako Kapsy pro vyčlenění peněz na konkrétní cíle nebo Drobné, které jsou poprvé zdarma dostupné všem uživatelům aplikace <18. Mezi hlavní cíle mladých lidí v Česku, kteří již používají Kapsy prostřednictvím placeného plánu rodiče nebo opatrovníka, patří obecné spoření, nakupování a úspory na elektroniku. Díky zpřístupnění této nové funkce všem si mohou i mladí lidé odkládat peníze a našetřit si na věci, na kterých jim záleží – ať už je to nejnovější elektronika, nebo akce s přáteli.

Revolut <18 je dostupná na více než 30 trzích

Carlos Spada, Head of Product, Revolut <18, říká: „Aplikaci <18 jsme vytvořili pro děti a teenagery a naším cílem je být dokonalým finančním společníkem, který poroste spolu s mladými lidmi a jejich finančními potřebami. Funkce, které dnes představujeme, umožní mladým lidem převzít vedení nad jejich financemi a osvojit si zdravé finanční návyky, a to vše se zábavnými možnostmi personalizace a správnou mírou rodičovského dohledu.

Jsme nadšeni, že si stále více mladých lidí vybírá Revolut jako místo, kde mohou budovat svou finanční nezávislost.“

Aplikace Revolut <18 je dostupná na více než 30 trzích včetně Spojeného království, EHP, Austrálie, Singapuru a USA. V Česku Revolut zaznamenal nárůst průměrných měsíčních výdajů v aplikaci <18 – z 1311 Kč v březnu 2023 na 1660 Kč v březnu 2024. Vedle toho činila v březnu 2024 výše průměrného kapesného českých dětí 140 Kč – o 12 % méně než loni, kdy činilo 159 Kč.

Tipy pro rodiče, kteří chtějí svým dětem pomoci vybudovat zdravé finanční návyky:

  • Najděte si čas na konverzace o penězích každý den. Rodiče mohou svým dětem pomoci pochopit skutečnou hodnotu peněz – od sestavování rozpočtu na potraviny až po porovnávání nabídek.

  • Posílejte dětem pravidelné kapesné. Pomocí pravidelného kapesného mohou rodiče děti vést k tomu, aby si osvojily základy hospodaření s penězi.

  • Odhalte zdravé výdajové návyky. S aplikací mohou děti využívat upozornění na výdaje a analytické nástroje, které jim pomohou držet se rozpočtu, neutratit více, než chtěly a zamyslet se, co by mohly příště udělat jinak.

  • Pomáhejte dětem odkládat si peníze na dosažení jejich cílů. Ať už vaše dítě touží po nejnovější videohře, nebo plánuje studium na vysoké škole, pomozte mu stanovit si cíle a držet se jich.

  • Nezapomeňte, že finanční gramotnost je dovednost na celý život. Nepolevujte a buďte v učení důslední. Snažte se, aby byly konverzace o penězích pozitivně laděny, a povzbuzujte děti, aby se ptaly, když jim něco nebude jasné.

Zdroj informací

Revolut, Mládež.cz a NejBusiness.cz
Foto: Revolut

Datum

7. května 2024



Page generated in 1.5096 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál